Без вихідних 09:00 - 18:00+380 (73) 483 56 60
Wise Water Logo

Системи очищення води для кафе і ресторанів: призначення та особливості

У закладах громадського харчування вода постійно потрібна для приготування їжі та напоїв. Проте неякісна водопровідна рідина не підходить для таких цілей. Варто використовувати системи для очищення води для ресторанів.


На відміну від побутових фільтрів, обладнання для закладів громадського харчування має бути продуктивнішим. Важливо вибирати надійні й довговічні системи, здатні постійно фільтрувати велику кількість води.

Навіщо та від чого потрібно очищати воду

Зазвичай ресторани й кафе під’єднуються до загальної системи водопостачання, тобто використовують водопровідну воду. Через поганий стан очисних систем вона містить дуже багато шкідливих домішок. Зворотний осмос для кафе допоможе позбутися солей важких металів, механічних часток, хімічних речовин, бактерій.

Очищення води в закладах громадського харчування необхідне для безпеки. У водопровідній рідині міститься багато:

  • бактерій;

  • вірусів;

  • паразитів.

Усі ці мікроорганізми здатні спричинити алергію чи отруєння. Відповідальні ресторани й кафе використовують тільки очищену воду. В такому випадку вони можуть гарантувати, що готові страви повністю безпечні для відвідувачів.

Комерційний фільтр зворотного осмосу забезпечить якість та оптимальний смак напоїв. Якщо використовувати воду з надлишком хлору і важких металів, то чай, кава або коктейль матимуть неприємний присмак. Також установки для очищення продовжать термін служби техніки, адже через контакт із рідиною, яка містить багато кальцію, на деталях кавоварок та іншого обладнання з’являється накип.

Очищена вода позитивно впливає на смак страв, які готують у ресторані. Це особливо стосується супів, соусів тощо. Заклад, який турбується про чистоту рідини, завжди матиме хорошу репутацію та привертатиме увагу відвідувачів.

Чому очищена вода — це найкраще рішення для кафе

Купити осмос для закладів громадського харчування — один із компонентів успішної діяльності. Якщо використовувати водопровідну воду без очищення, невдовзі доведеться зіткнутися зі скаргами користувачів на несмачні страви та напої, ремонтувати чи міняти пошкоджену внаслідок накипу техніку.

Серед головних переваг очищеної води:

Безпека

Після фільтрації до її складу не входять шкідливі речовини, які можуть спричинити отруєння чи погіршення самопочуття.

Зменшення ризику

Зменшення ризику кишкових інфекцій, які можуть виникати через вживання неякісної води

Приємний смак і натуральний запах

Після очищення рідина не має металевого присмаку й не пахне хлором. Це дуже важливо, коли її використовуватимуть для приготування їжі та напоїв.

Зниження кількості пластикових відходів

За наявності системи очищення немає потреби постійно купувати бутильовану воду.

Очищення важливо організувати в будь-якому закладі, незалежно від кількості відвідувачів, розташування та концепції.

Розумні фільтри Wise Water для будинку

Фільтри для кафе й ресторанів та їхні особливості

Коли потрібен комерційний фільтр зворотного осмосу, важливо звертати увагу на моделі, які одночасно захищатимуть обладнання від накипу та покращуватимуть органолептичні властивості води. Важливо, щоб обладнання мало високу пропускну здатність й забезпечувало достатньо рідини для потреб закладу, особливо в пікові години.

Фільтри мають видаляти велику кількість забруднень — не лише механічні домішки, а й бактерії, важкі метали, органічні сполуки. Потрібно вибирати довговічне та надійне обладнання, яке здатне витримати інтенсивну експлуатацію і захистити техніку від пошкоджень.

Системи фільтрації для ресторанів, барів і кав’ярень мають легко інтегруватися в наявний водопровід. Не завадить, якщо пристрій додатково забезпечує пом’якшення води. Це особливо важливо для закладів, які спеціалізуються на напоях — наприклад, барів.

Як правильно вибрати систему очищення

Ціна обладнання залежить від його характеристик. Перш ніж замовити його, потрібно зробити аналіз води, щоб визначити рівень її забруднення та наявність шкідливих домішок, яких не має бути у складі.

Також мають значення такі критерії:

  • кількість води, яку щодня використовують у закладі (впливає на необхідну продуктивність системи);

  • специфіка роботи закладу — наприклад, у кавʼярні знадобиться окремий фільтр для кавоварки;

  • призначення води — для приготування їжі, напоїв, миття посуду.

Важливо, щоб фільтр міг легко впоратися й не втрачати продуктивності за пікових навантажень. Можливість безперебійного постачання та відповідність готової води стандартам також мають значення.

Системи різної продуктивності для ресторанів і кафе зручно замовити в компанії Wise Water. Ми пропонуємо смарт-фільтри з цілодобовим моніторингом показників води, при цьому їхню роботу можна контролювати дистанційно. Наші фахівці надають повний комплекс послуг під ключ, а також займаються модернізацією наявних систем.